TELA

Voorstelling

TELA is actief sinds einde 2011. Het is een mobiel team actief onder de functie F2b van de actuele hervorming van de mentale gezondheidzorg (Project 107). TELA is een ”ambulant team voor de intensieve behandeling van langdurige geestelijke gezondheidsproblemen die multidisciplinaire zorg vereisen.

Actiegebied

TELA is actief in de zone Oost-Brussel, met andere woorden in de gemeenten Haren, Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Oudergem, Etterbeek en enkele straten van Brussel-centrum.

Doelpubliek

TELA richt zicht tot personen waarvan de effecten van de mentale ziekte en de symptomen ervan nefaste gevolgen hebben op hun levenskwaliteit en sociale integratie : welzijn, gezondheid, tewerkstelling, onderdak, sociale relaties, dagelijks beheer, enz. en waarvan de klinische toestand dusdanig is dat de mobiliteit van een team een noodzaak is.

Met andere woorden alle personen die wonen of verblijven in het actiegebied :

  • van de leeftijd tussen 18 en 65 jaar.
  • die dagelijks ernstig psychisch lijden.
  • die een zo kort mogelijk durende, maar ook zo lang als noodzakelijke multidisciplinaire aanpak vragen.
  • waarvan de klinische toestand dermate is dat de mobiliteit en de intensiteit (een contact per week) van een team bij het begin van de interventie noodzakelijk is.
  • die moeilijkheden ondervinden om zich sociaal te integreren en/of waarvan de zorg- en ondersteuningsnetwerken onbestaand of uitgeput zijn.

Merk op de de interventie op termijn minder intensief kan worden, waarbij altijd een relatie wordt onderhouden die meer in de tijd is gespreid maar voor de persoon altijd regelmatig en geruststellend blijft.

Contact

  • Telefonisch op het nummer 02/880.85.52 van maandag tot vrijdag (behalve op feestdagen) van 9 uur tot 18 uur.
  • Per e-mail: tela@p107bxl-est.be
  • Fax op het nummer 02/880.85.53

Adres

Kolonel Bourgstraat 108A – 1030 Schaarbeek

Meer informatie vindt u HIER

ook te bekijken

ADRES MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Luzernestraat 11,
1030 Schaerbeek

T : +32 2 735 01 60
info@chjt.be


TOEGANG TOT HET CENTRUM VIA

CONTACT MET ONS OPNEMEN

Bedankt voor uw bericht